Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008

coin

Coin=κέρμα, νόμισμα, λεφτά (που λέγαμε σαν παιδιά)

Κάθε αγώνας ποδοσφαίρου ξεκινάει με ένα κέρμα. Διαλέγει η κάθε ομάδα γράμματα ή κορώνα και το πετάνε στον αέρα... Ό,τι κάτσει... Κι αν σου κάτσει?




Από την στιγμή που θα φύγει από το χέρι σου γυρνάει και γυρνάει... μέχρι να φτάσει στην κορυφή του ύψους που μπορεί να πάρει. Μετά αρχίζει η πτώση. Ο νόμος την βαρύτητας επενεργεί και το νόμισμα πέφτει με δύναμη ίση με την ελκτική δύναμη της Γης.

Συνεχίζει να γυρίζει και κατά την πτώση του. Γυρνάει και γυρνάει... μέχρι να αγγίξει το σκληρό έφαδος. Και τότε αρχίζει να χοροπηδά εξτασιασμένο μέχρι τελικά να ξαπλώσει αποκαμωμένο στο παγωμένο και σκληρό δάπεδο.

Τότε κάθεται στην θέση του ακίνητο κι αγέλαστο, σαν νεκρό. Άλλοι θα το κλωτσήσουν, άλλοι θα το αγνοήσουν, άλλοι δεν θα το δουν καν. Αυτό όμως θα είναι εκεί.

Και ξέρετε είναι πολύ δύσκολο να πέσει το κέρμα μας από την τρίτη του πλευρά. Δηλαδή να μην είναι ούτε κορώνα ούτε γράμματα, αλλά να σταθεί (όπως λέμε) όρθιο.

Σχεδόν απίθανο, αγγίζει τα όρια του εξωπραγματικού.

ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΟΜΩΣ?? ΤΟΤΕ ΤΙ??



Γι'αυτό σου λέω... Μόνο με χαμόγελο και καλή διάθεση μπορεί και να καταφερεις να βγεις σε ένα κομμάτι από το μέταλλο. Και ίσως τελικά να είσαι πάλι εσύ και μόνο για σένα...

8 σχόλια:

Christina Noe είπε...

Κοριτσάκι μου!!!Γύρισες!!!!
Καλως ήρθες στα πάτρια εδάφη!Πως ήταν το ταξίδι σου?
Αυτή δεν είναι η ομορφιά τελικά?Οτι δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει..
Καληνύχτα!
Φιλιά πολλά!

ΔΑΝΑΗ είπε...

Το ταξίδι της καλό ήταν... Αλλά τα πάτρια εδάφη άστα να πάνε...

χαλαρουιτα είπε...

Christinaκι μου καλό,
Επέστρεψα! Καλά πέρασα, άλλαξα και λίγο. Ομορφιά ή όχι... Σίγουρα έχει ενδιαφέρον. Με περίμεναν και κάτι γερές σφαλιάρες και κάτι τεράστια χαμόγελα τώρα που ήρθα! Όλα στο παιχνίδι της ζωής είναι!
Φιλάκια και... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΡΟΥΤΕΡ!!

Δανάη,
Έχουμε και καλά πρόσφατα νέα!! ;p

P. Kapodistrias είπε...

Συγκινήθηκα!

naya είπε...

Δεν πιστευεις στη μοιρα?Εγω δεν ξερω αν αντεχω αυτην την σκεψη οτι ολα ειναι προδιαγεγραμμενα.Α΄λλα παλι αν της χαμογελασουμε κ λιγο λες να την τουμπαρουμε κ να μας πριμοδοτησει??
Καληνυχτα κοριτσακι μου

σορολόπ είπε...

Καλώς ήρθες και καλό ξεχειμώνιασμα.. :)

..όσον αφορά το "αν σου κάτσει".. μήπως στη ζωή μας καθημερινά δεν στρίβουμε το νόμισμα;

akrat είπε...

ποτέ δεν κάθετε...
νομίζουμε....
την ίδια στιγμή που νομίζουμε μυστικά χημικά σύμβολα στρέφουν τις εξελίξεις προς αλλού....
βρε κάτι βλακείες πρωί πρωί που γράφω...

issallos είπε...

καλη μερα....πρωτη φορα στο μπλογκ σου...αλλα σε βαζω λινκ γιατι μυριζεις αλμυρα...και μ'αρεσε...αν και παλιος μαρκονης ποτε δεν μπαρκαρα...με ρουφηξε η στερια....και η τεχνη !!!